Nafazoline

Nafazoline behoort tot de groep van de vasoconstrictoren. Dit zijn geneesmiddelen die de bloedvaten doen samentrekken. Nafazoline wordt plaatselijk in de neus gebruikt bij een Verstopte neus om de bloedvaatjes van het slijmvlies van de neus te laten samentrekken en zo de neus weer vrij te maken. Nafazoline bestaat onder de vorm van neusdruppels of neusspray.

Nafazoline mag nooit langer dan vijf ononderbroken gebruikt worden.

Langdurig en veelvuldig gebruik kan leiden tot het toenemen van de neusverstopping, verslaving aan de neusdruppels of neusspray en aantasting van het neusslijmvlies.

Voor kinderen en volwassenen bestaan er verschillende doseringen van neusspray en neusdruppels, aangepast aan de leeftijd. Gebruik steeds een neusspray of neusdruppel voor de juiste leeftijd en respecteer het aantal toedieningen per dag. Nafazoline mag niet toegepast worden bij kinderen jonger dan zeven jaar.

Personen met gesloten hoek glaucoom, met een aangetast neusslijmvlies en personen die MAO-inhibitoren (geneesmiddelen) moeten innemen gebruiken best geen nafazoline.

Nafazoline kan in oogdruppels gebruikt worden.



Geneeskundige Categorie: Nasale vasoconstrictoren


Producten met dit actief bestanddeel